NEERLANDICA SACRA

Concert en CD Presentatie

Zaterdag 13 november | 20.15 uur
O.L.V. Basiliek, Zwolle [bekijk kaart]
Concert en CD presentatie: Beltjens, van der Horst en Duruflé
Toegang: € 17.50, inclusief CD

Zondag 14 november | 13.00 uur
Augustinuskerk, Amsterdam
Concert: Beltjens, van der Horst en Duruflé

 

De CD

NEERLANDICA SACRA, de nieuwe CD van Cappella Neerlandica, bevat motetten van Jos Beltjens , de Trilogia Sacra van Anthon van der Horst en werken van Alphons Diepenbrock en Marius Monnikendam. Al deze composities werden tot nu toe nog nooit op CD uitgebracht.

Veel stukken worden a-cappella uitgevoerd, waaronder het Salve Regina van Jos Beltjens en de prachtige Trilogia Sacra van Anthon van der Horst. Daarnaast is in de composities van Diepenbrock en Monnikendam tevens het fraaie Maarschalkerweerd-orgel uit de O. L. V. Basiliek te horen, hetgeen de CD tot een sfeervol geheel maakt.

 

Het concert

Als concert brengt Cappella Neerlandica naast een deel van CD programma ook het Requiem van Maurice Duruflé voor gemengd koor, solisten en orgel. Het orgelspel wordt verzorgd door Susanna Veerman, die vanwege haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek in 2007 de zilveren medaille (l’argent) van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” ontving.

Bezoekers van de uitvoering in Zwolle op 13 november kunnen zich op een omvattend programma verheugen. De toegangsprijs van € 17.50 is inclusief CD met rijkelijk verzorgde toelichting met achtergronden en teksten.

Ave Maria
Tantum ergo
Matthias Josephus Hubertus Beltjens
(1820-1909)
Requiem Maurice Duruflé
(1902 – 1986)
Trilogia Sacra
Morgen-Gebet
Gebet des Middachs
Avont-Gebet
Anthon van der Horst
(1899-1965)

 

Zie ook:

 

Comments are closed.

Laat Muziek Spreken.