Het Koor

Cappella Neerlandica is een vocaal ensemble dat oude, klassieke muziek op authentieke wijze tot leven brengt. Onder leiding van oprichter en dirigent Harm Jansen worden unieke, sfeervolle stukken gepresenteerd van componisten die vaak ten onrechte onbekend zijn bij het grote publiek. Zo verraste het koor in 2009 met een uitvoering van drie lang vergeten Maria-antifonen uit 1523, die enkele jaren daarvoor in het Oud-Archief van de gemeente Hattem werden ontdenkt.

Met een serie concerten rond het thema Psalmen bracht Capppella Neerlandica naast verschillende Gregoriaanse Gezangen composities van Jan Pieterszoon Sweelick tot gehoor in de Saint-Germain l’Auxerrois in Parijs, waar ook Claude Lejeune en Clemens non Papa werden uitgevoerd. In 2007 werd de Lagrime di San Pietro van Orlando di Lasso door het Italiaanse label IPSAR op CD uitgebracht, tijdens een uitvoering in Rome.

De in 2007 ontstane samenwerking met de IKON heeft geresulteerd in een tiental radio-uitzendingen met o.a. werken van Diepenbrock, Beltjens en Monnikendam.

In februari 2010 gaf het koor concerten in Norwich, Cambridge en Offton.

<br/>

Harm Jansen – Dirigent

www.harmjansen.com

Harm Jansen studeerde orgel, piano, kerkmuziek en directie aan de Conservatoria te Zwolle en Rotterdam. Tevens studeerde hij muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

In 1974 behaalde Harm Jansen het solistendiploma Orgel “met onderscheiding” en werd vervolgens benoemd als docent hoofdvak orgel en kerkmuziek aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. In 1977 werd hem de “Prix d’’Excellence” toegekend. In 1985 richtte hij Musica Vocalis op waarvan hij tot 2006 dirigent was.

In 2005 formeerde Harm Jansen Cappella Neerlandica, waarmee hij intussen zowel in binnen- als buitenland concerten verzorgt alsmede diverse radio-uitzendingen. Voorts is hij oprichter en dirigent van de Andreas Cantorij, organist titularis van de Grote of Andreaskerk te Hattem en van de Broerenkerk te Zwolle. Vanwege zijn verdiensten als initiator, promotor en organisator van diverse muzikale activiteiten werd hij in 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als dirigent en organist concerteerde hij in diverse Europese landen.

Hij heeft meerdere koor- en orgel-CD’s op zijn naam staan.

Persfoto’s

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contact formulier.Cappella Neerlandica voor de Norwich CathedralHarm Jansen op het orgel

Harm Jansen bespeeld het grote orgel in de Sint Jan te 's-HertogenboschHarm Jansen bespeeld het orgen

Harm Jansen bespeeld het grote orgel in de Sint Jan te 's-Hertogenbosch